Friday, February 03, 2006

elke dag

Elke dag rij ik in Merelbeke langs een groot bord (2x2 meter) met daarop: DE AARDE IS DOORDRENKT MET HET VOCHT DER ONTBRNDENDE KINDERLIJKEN. (de 'a' staat er in het echt ook niet op.

WTF?

Degoutant.

7 Comments:

At 9:17 AM, Anonymous Anonymous said...

ontbindende
niet onbrandende

het is voorzekerst reclame voor base of zo

 
At 11:34 AM, Blogger I wish said...

ik check eerstdaags of ik de i voor een r zag. En trouwens, er staat 'Stop kindermoord' onder.

Ok, stop kindermoord. Maar toch een beetje cru.

 
At 7:49 AM, Anonymous Anonymous said...

Ik weet het bord ook staan, het staat in een prive voortuintje en is alleszins geen reclame, maar een aanklacht. Inderdaad redelijk cru!

 
At 6:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Hey daar heren,
Willen jullie wat meer te weten komen over het bord in mijn voortuin? "DE AARDE IS DOORDRENKT MET HET VOCHT DER ONTBINDENDE KINDERLIJKEN"
"STOP KINDERMOORD"
Mischien is het wel een gelegenheid om als eerste het nieuwe kunstwerk te bekritiseren die zich momenteel nog in volle boetseerfase bevindt.
Groeten Enca Caen. encacaen@msn.com

 
At 9:48 AM, Anonymous Anonymous said...

Hey daar heren en dames,

Het beeldhouwwerk is voorlopig gestopt op 3 meter hoogte,(berg kinderlijkjes). 2 ton klei is hierin verwerkt en dat wil zeggen dat ik dit gedeelte eerst moet omzetten in gips om daarna terug verder te boetseren met klei tot op een hoogte van 5 meter. Eens die 5 meter bereikt moet ik terug alles omzetten in gips en dan pas kan gezegd worden dat de maquette op ware groote voltooid is en kan de start van de tweede fase beginnen. Groetjes Enca Caen.

 
At 11:21 AM, Anonymous Anonymous said...

Geachte,

Het project van de 70 Burgemeesters is een onderdeel van het thema "Stop Kindermoord", waarvan de actie van start is gegaan met het bord te Brussel op 1 januari op het Koningsplein, rechttegenover het koninklijk paleis. Het bord met ondertussen de beroemde tekst, "De Aarde Is Doordrenkt Met Het Vocht Der Ontbindende Kinderlijken Stop Kindermoord" bleek na 7 maanden een groot succes te zijn inzake sensibilisering van de bevolking die met gemengde gevoelens de waarheid van deze tekst aanvaardde.,(Martin De Jonghe is het beeldhouwwerk een berg kinderlijken van 3 meter hoog die ook een onderdeel is van het thema, komen filmen).

Het project van de 70 Burgemeesters:

Geweld eist schreeuwend onze aandacht waar vooral kinderen en vrouwen het slachtoffer van zijn op deze wereld, vandaar mijn oproep aan 70 Burgemeesters om dit project te ondersteunen.

Momenteel zijn 70 handen klaargemaakt om aan 70 Burgemeesters van een stad en of gemeente uit te reiken. Deze handen worden gratis toebedeeld op voorwaarde dat zij 1: de hand schildert of laat schilderen in de kleuren van hun stad of gemeente, doelstelling- (het belang van de stads of gemeentekleuren bewijst dat de stad of gemeente zich open stelt voor initiatieven tegen alle geweld in gelijk welke vorm).
Op de rugzijde van de hand brengen zij het wapenschild van hun stad of gemeente aan, doelstelling- (het schilderen van het stads of gemeentewapen op de hand is veel meer dan een bewijs dat de stad of gemeente het goede voorbeeld stelt tegenover haar inwoners om alle geweld dat zinloos en verwerpelijk is, op die manier door symbolisch haar wapen af te staan, de mensen sensibiliseert geen geweld toe te laten in onze samenleving).

Doelstelling:
De doelstelling van het project van de 70 Burgemeesters is de bevolking te sensibiliseren tegen alle geweld.
Elke hand draagt een letter van de tekst die op het bord prijkt. Elke Burgemeester die een hand wil ontvangen en deze kunstig creatief wil bewerken of laten bewerken, zal de kunstige hand tentoonstellen in het stad of gemeentehuis waaraan de hand is geschonken. Als de 70 Burgemeesters gevonden zijn en hun handen zijn kunstig creatief beschildert, zal ik op mijn beurt nationale en internationale kunstbeurzen aanspreken,( lineart, art-event en dergelijke) om met de handen een ketting te vormen en alzo de volledige tekst van het thema "stop kindermoord" te vormen en op die manier de ketting van sensibilisering verder te zetten.

Daar oorlogen heel veel geld opbrengen en Vrede heel veel geld en energie kost, is het mijn prioriteit om de contradictie aan te tonen dat vrede door sensibilisering bereikt moet worden, kosteloos en onbezoldigd omdat vrede en samenleving een feit is.

Plaats:
De handen zijn aangeboden aan 150 Burgemeesters, verspreid over alle Nederlandstalige provincies. U weet wel dat elk voorstel die men indient eerst moet besproken en goedgekeurd worden op de gemeenteraden, vandaar dat ik geen datum kan bepalen.
Alvast kan ik u mededelen dat deze Burgemeesters hun deelname reeds hebben bevestigd, stad Eeklo, gemeente Merelbeke, stad Ieper, gemeente Zottegem, stad Sint-truiden, gemeente Kuurne, stad Geel. Voor deze Burgemeesters zal er een hand klaarstaan op de gemeente Merelbeke, vanaf 4 oktober kunnen zij deze afhalen. Officieel zal de Burgemeester van de gemeente Merelbeke het project van de 70 Burgemeesters openen met de voorstelling van haar kunstige hand op 11 november.

De variatie aan kunstenaars die de hand van hun stad of gemeente schildert is veelbelovend, o.a voor de gemeente Merelbeke zal dit de internationaal bekende kunstenaar , ontwerper en schilder van de 30 ste memorial Van Damme affiche Martin Uvijn zijn, voor de stad Eeklo zal dat een medewerker van het stadsbestuur zijn, voor de gemeente Kuurne zijn het kinderen die de hand kunstig onder handen nemen enz...,.

Omdat de sensibiliseringscampagne tegen geweld op vrouwen en kinderen zo belangrijk is, had ik de idee om "Man bijt hand" aan te spreken om het project van de 70 Burgemeesters te ondersteunen, de Burgemeesters kunnen uw hulp in hun sensibiliseringscampagne goed gebruiken omdat de mensen niet misleid worden met concerten en hun sensibilisering oprecht is.
De gedachte ging uit naar, telkens een Burgemeester en zijn kunstenaar zijn hand klaar had en tentoongesteld was in zijn stads- of gemeentehuis voor de bevolking van zijn stad, een interview van deze Burgemeester en kunstenaar over de hand en de sensibiliseringcampagne die er mee gepaard gaat.
Dit leek me wel een unicum voor "Man bijt hand" en zijn vele kijkers, die op die manier ook gesensibiliseerd worden.
Nog even dit,
Als activistisch kunstenaar die onbezoldigd strijdt voor de belangen van mens dier en milieu, zal ik mij verder blijven inzetten voor het welslagen van dit project. Als idealist in het geloof van een leven in een samenleving en een wereld zonder geweld, blijf ikzelf onzichtbaar achter de schermen omdat dit project van iedereen is en iedereen aanbelangt.
Nogmaals mijn grootste dank aan een groot kunstenaar Martin Uvijn.

Beste groeten Enca Caen.

 
At 1:51 PM, Anonymous Anonymous said...

Iedere dag
Sta ik op met angst
Angst om het nieuws te zien
Het nieuws te lezen
Want bijna iedere dag lees je het weer
Een Kind vermist
Een kind ontouderd
Een kind mishandeld
Een kind Misbruikt
Een kind ontvoerd
Of weer een kind vermoord
Dat doet mij zeer
Zo klein vaak
Zo teer
Af en toe kan ik gewoon niet meer
En schrijf er dan maar over
Om zo te kunnen blijven strijden
Tegen deze onmensen
Die dit kinderen aandoen
Laten wij met ons alle alert blijven
Baby's worden gebruikt als bompakket, Epidemie van verkrachtingen in Afrika, Elke drie seconden sterft een kind op de wereld, Elke zeven seconden wordt een vrouw mishandeld, Door verkrachting en huiselijk geweld verliest een vrouw in demografische ontwikkelingslanden wel 5% van haar gezonde reproductieve levensjaren, Onder meisjes en vrouwen tussen 15 en 44 jaar veroorzaakt gender-geweld meer sterfgevallen en vermingkingen dan kanker, malaria, verkeersongelukken en oorlogshandelingen bij elkaar opgeteld, 1 op 4 vrouwen wordt fysiek mishandeld tijdens haar zwangerschap, meer dan 130 miljoen meisjes ondergaan één of andere vorm van genitale mutilatie, om de drie dagen wordt een vrouw door haar echtgenoot vermoord,, 60 miljoen meisjes van voornamelijk Aziatische afkomst zijn spoorloos als gevolg van kindermoord, selectieve abortus, moedwillige verhongering of omdat gezondheidszorg hun onthouden werd, jaarlijks worden er 500.000 meisjes uit arme landen, met name uit Oost-Europa naar west-Europa ontvoerd voor de sex-industrie, en dan gaan we maar zwijgen over België en Nederland. WAKKER WORDEN VLAANDEREN HET IS TIJD OM OP TE STAAN, trek je bek open en reageer hier op dit forum of zijn wij allen lafaards die de moed niet durven op te nemen om de rechten van kinderen en vrouwen te verdedigen in onze samenleving????????? WAAR ZITTEN DIE VLAAMSE LEEUWEN, Enca Caen

 

Post a Comment

<< Home