Monday, July 10, 2006

Erg (vervelend)

Wij gaan met de wagen op reis. Misschien moeten we wel opletten aan de péage of aan de grens. De cammioneurs durven daar immers in drukke periodes hun recht op het één of het ander afdwingen. Momenteel lijkt zich zoiets niet aan te kondigen.

In de luchtwegen zou het echter wat minder druk kunnen worden. Bij Iberia zijn de vliegeniers niet wreed content omdat de bazen nog een andere firma overgekocht hebben. Op Zaventem zijn het dan weer andere redenen waarom BIAC zou willen staken. Tussen ons gezegd en gezwegen ... als kind van zelfstandigen heb ik het nooit wreed voor vakbonden gehad. Die straalden me te veel negativisme uit.

Ondertussen, nu ik ook wat gewerkt heb en er al wat meer over gelezen en gehoord heb, versta ik al veel meer het nut ervan. Alleen weer jammer dat de grote vakbonden tot een 'zuil' behoren (hoewel ze dat zelf al eens durven te ontkennen).

Toch stoot het me iedere keer weer tegen de borst dat ze onschuldige mensen heel veel verdriet doen met hun acties. We weten allemaal hoe leuk het is om op vakantie te gaan. Veel mensen leven er maanden naartoe, sparen ervoor, gebruiken dit als energiebron voor de komende maanden, ... En dan plots krijgen ze te horen dat ze niet zullen kunnen vertrekken. Of dat een vakantie van 9 dagen er plots één kan worden van vijf dagen. Laat die mensen toch eens op hun vlieger stappen verdorie en laten we zoeken naar een betere oplossing om rechten af te dwingen. En aan allen die bij de onderhandelingen betrokken zijn: probeer het in het vervolg niet zo ver te laten komen. Eens een goed klapke doen, kan soms ook helpen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home