Saturday, June 17, 2006

Vakanse





Nog een maand en tis vakanse. Een collectiefke. Ik heb het altijd moeilijk gevonden. In Gent pakt iedereen congé tijdens de Gentse Feesten. Als je buiten die twee weken niet zo veel extra verlofdagen rondlopen hebt, is de verleiding groot om dan naar het buitenland te trekken. Maar wat dan met die Feesten?

Dit jaar zouden we thuis blijven. Ach ja. 't Huis en de kleine.

De beslissing is nu toch gevallen: een twee à drie dagen Feesten en dan op vakanse.

Naar het schijnt zitten er nogal veel Belgen en Ollanders in de Ardèche in juli. Tja, nu drie meer. We hebben een rustig campingske gevonden. Het zal vooral een eerste ervaring worden met onze kleine spruit.

Nu zijn we ons materiaal aan het verzamelen: tent (één van dertig jaar oud - waterdicht - met twee kamers en ne living), vouwbedje, mini opblaasbootje als badje, ... En dat moet allemaal in onze vierwieler. Met een schoentrekker lukt alles.

En nu hebben we ten minste een goede reden om af en toe bij Camping De Waele rond te hangen.

(foto: Fred + 'den blieken')

Thursday, June 15, 2006

Ge hebt het gehad, maar ge weet het niet

Dag 8 van ziekte. Dat begint veels te veel te worden. Twee viri na elkander waarschijnlijk. Eerst een keelontsteking en dan iets wat zich vooral uitte als duizeligheid en slaptitude.
Hopelijk morgen weer aan het werk. En dan nog twee daagjes extra recupereren.

Bij dit aantal ziektedagen laat men z'n bloed al eens trekken. Result: Clean.

Ik ben echter wel op een jaar tijd immuun geworden aan mononucleose (=klierkoorts - 'kuskesziekte'). Dat wil blijkbaar zeggen dat ik het voorbije jaar in contact (?) gekomen ben met iemand die dat had en dat mijn lichaam beslist heeft dat niet te krijgen, maar er wel immuniteit voor opgebouwd heeft. Gij daar, van wiens glaze ik gedronken heb. Gij daar, aan wiens ijskreem ik gelekt heb. Gij daar, die te nat en te dicht bij mijn weze gesproken hebt. Ge had het, maar wist het niet.

Saturday, June 10, 2006

the weather is fine, the throat doet pine

Vakantiegevoel. Slapen tot de negenen. Het huis ruikt al helemaal naar de zon, zelfs een beetje naar vakantie. De ligstoel in het gras, een yoghurtje (straciatella), een peperkoekske, een Délichockske. En dat dan met de laatste Flair. Vakantie!
Alleen. Meneer zit al twee dagen thuis (en dan hoofdzakelijk nog binnen in zijn bed): een keelontsteking met de nodige verzwakking en duiziligheid. Bad timing.
Vandaag opgestaan met nog steeds nen vuilen hoest en een zere keel. Hopelijk kan ik al wat meer buiten komen.

Nora heeft haar zonnehoed al op en ligt te glunderen in haar relax. We moeten zeker eens op stap vandaag.